آتش سوزی واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان + جزئیات واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار/ ۱۵ کشته و ۲۷ مصدوم تاکنون مفقودی ۳ گردشگر در دامغان / یک نفر جان باخت تاثیر مصرف لبنیات بر کیفیت خواب نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند

داروهایی که به کبد آسیب می زنند

سرپرست دفتر نظارت و پایش فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، نسبت به مصرف بی‌رویه دارو‌های مسکن، قرص‌های ضدبارداری و دمنوش‌های نامعتبر در بیماران مبتلا به کبد چرب هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۰۵ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 February 23
کد خبر: ۲۷۱۸۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، نازیلا یوسفی سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، درباره عوارض مصرف برخی دارو‌ها بر کبد چرب گفت: برخی دارو‌ها مانند ایبوپروفن، دیکلوفناک و ناپروکسن می‌توانند باعث تجمع چربی در کبد شوند و وضعیت کبد چرب را وخیم‌تر کنند. حتی استامینوفن که بسیاری آن را بی‌ضرر می‌دانند، در صورت مصرف بی‌رویه ممکن است به کبد آسیب برساند.

 

وی همچنین به تأثیر منفی برخی هورمون‌ها بر این بیماری اشاره کرد و افزود: قرص‌های ضدبارداری نیز می‌توانند شرایط کبد چرب را تشدید کنند. بنابراین، زنان مبتلا به کبد چرب باید قبل از مصرف این دارو‌ها حتماً با پزشک مشورت کنند.

 

یوسفی در ادامه درباره مصرف خودسرانه کورتون‌ها هشدار داد و گفت: کورتون‌هایی مانند دگزامتازون و بتامتازون نه‌تنها عوارض متعددی دارند، بلکه می‌توانند باعث تشدید بیماری کبد چرب شوند. بنابراین، مصرف آنها فقط باید تحت نظر پزشک و در موارد ضروری انجام شود.

 

وی در پایان درباره مصرف دارو‌های گیاهی نیز توضیح داد: بیماران نباید به دمنوش‌ها و فرآورده‌های گیاهی غیرمجاز که ادعای پاک‌سازی کبد دارند، اعتماد کنند. برخی از این محصولات ممکن است باعث آسیب‌های جدی به کبد شوند. توصیه ما این است که در صورت تمایل به مصرف فرآورده‌های گیاهی، تنها از دارو‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو استفاده کرده و قبل از مصرف با پزشک یا داروساز مشورت کنند./ مهر

ارسال نظر